SLATKI DRHTAJ TIJELA

LJUBAVI MOJA ,,,,,, SLATKO JE TVOJE DRHTANJE , DOK SE KAO NJEŽNI SUTON UVLAČIŠ U MENE I CRVENIM USNAMA ZAUZIMAŠ MOJ DAH A OSMIJEHOM TIJELA KROZ MOJU KRV STRUJIŠ....

28.08.2010.

Dragi, ne večeras, boli me glava

Dragi, ne večeras, boli me glava
Led u krevetu znak je za uzbunu

On želi voditi ljubav - nju "boli glava", a zapravo se događa nešto sasvim drugo, o čemu ni on ni ona ne žele razgovarati: ljubav je u krizi.

"Dragi, ne danas, tako me boli glava!" - ova je rečenica gotovo postala sinonim za izgovor kad žena ne želi voditi ljubav. I druga slična rečenica: "Tako sam umorna, a sutra imam naporan dan...". Jedno i drugo su izgovori koji to zapravo nisu jer strastven i nježan seks je odlično sredstvo protiv muka i tegoba svih vrsta.

Kad izgovor postane navika, kad tjelesnu ljubav doživljavamo kao dužnost koju bismo najradije izbjegli, tada nešto nije u redu. Jer, seks je pokazatelj stanja odnosa između muškarca i žene.

Možda se partner udaljio i ona je izgubila povjerenje. Možda se on premalo brine o svojim svakodnevnim dužnostima i ona se osjeća još samo kao njegov objekt u krevetu. Ili on, možda, pri vođenju ljubavi više nije tako nježan i pažljiv kao nekada.

Jedno je sigurno: oboje imaju problem u komunikaciji, ali umjesto da pronalaze izgovore, bilo bi bolje da otvoreno porazgovaraju. Međutim, razgovarati o seksu i pitanjima vezanima uz njega, a da pritom ne bude nerazumijevanja i oštrih riječi, jedan je od najtežih problema između muškarca i žene.

Odaberite pravi trenutak


Psiholozi upozoravaju na okolnosti nepovoljne za razgovor: ne upuštajte se u diskusije ako ste pod stresom ili iscrpljeni. Izbjegavajte takve razgovore ako se bojite da bi ih mogla čuti vaša djeca. Ni krevet nije pravo mjesto za takvu diskusiju. Rečenice poput "Ne želim spavati s tobom jer ti uvijek..." odvest će vas tamo kamo najmanje želite - u oštru svađu i međusobna predbacivanja i optuživanja.
Budite strpljivi i pričekajte pravi trenutak kada ćete o tom problemu moći mirno razgovarati. Valja biti smiren i opušten. Neka to možda bude uz dobru večeru ili uz čašu finog vina. Tada postoje mogućnosti za dobar ishod razgovora.

Pronađite pravi ton


Najvažnije je pravilo: ne podvaljujte i ne prigovarajte! I ne dovodite u pitanje ljubavne kvalitete svoga partnera! Tako dugo dok se onaj drugi osjeća napadnutim, povući će se u sebe i zašutjeti, ili će na napad odgovoriti napadom. Dakle, nećete riješiti ništa, stvorit ćete samo mučnu atmosferu.
Iskreno razgovarajte o svojim osjećajima. I dopustite partneru da i on na svoj način izloži isti problem, a da vi odmah brzopleto ne reagirate.
Prijateljski i iskreno objasnite zašto ste izgubili volju za seksom. Što vas smeta i zašto vas smeta. Ostanite pritom dobronamjerni koliko god je to moguće. Nemojte mu reći: "Ne veseli me više kad ti..." Pokažite mu radije kako biste željeli voditi ljubav ili kako vi zamišljate idealnu vezu. Tada će vaš partner znati što želite, a što ne.
Nastojte izbjegavati dvije riječi: "uvijek" i "nikad". One vode razgovor u negativnom pravcu, ne rješavaju problem, već održavaju status quo.

Ostanite kod teme


Počinjete razgovarati o temama koje vas muče, ali odjednom prelazite na nevažne detalje koji razvodnjavaju diskusiju: to je, nažalost, uobičajena pogreška. Ako dopustite da se diskusija razvodni, izgubit ćete nit vodilju; reći ćete nešto zbog čega ćete kasnije požaliti. Zbog toga ćete prekinuti razgovor i još jače zategnuti odnose.
Usmjerite razgovor: aktualni problem mora ostati tema broj jedan, a sve ostalo odložite za neko drugo, bolje vrijeme.

Ne očekujte previše


Zabluda je ako mislite da ćete sve riješiti jednim razgovorom. Nužno je strpljenje. Ne budite sebični; naučite i slušati. Naučit ćete mnogo, a to je put do pozitivnog rješenja.
Nemojte ni sebe ni njega ni na što prisiljavati. Ali, ne odlažite razgovor na neodređeno vrijeme. Počnite češće razgovarati o svojim osjećajima, snovima i, dakako, seksu. Govorite otvoreno, mirno i ozbiljno o erotskim maštanjima i željama. Samo tako će vas partner moći shvatiti. Samo na taj način postoje šanse da vaš zajednički život bude skladan.
eXTReMe Tracker
SLATKI  DRHTAJ  TIJELA
Idem s tobom svim tim putevima, mada znam da cilja nema.. vodi me tvojim putevima i zaboravimo da kraja nema. Dan za danom na cesti smo bez cilja i uprkos svemu zelim da uvijek budemo zajedno. Sanjivo ce jutro izaci iz noci nad Savom vidim golubove bijele..sreca nas je stigla a tuga nece moci. Kad sam sa tobom vjerujem da sve je moje..zaboravljam na sve svoje more jer sam tad... tako bezbrizna,, razmazena i voljena. Jos ti ne znam niti lik ali znam da si drugaciji od svih, ponesi me na krilima sna njezniim stazama do neba, ponesi me daljinama.. nadjimo ljubav medju zvijezdama..samo ti i ja..
MOJI LINKOVI

IRINA KAPETANOVIĆ MRAZEVI.........

DINO MERLIN SMIJEHOM STRAH DA POKRIJEM..........

FORUM

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
306373